Modern Çağda Yeni Neslin Duygu, Düşünce ve Davranışlarını Anlamak

Modern Çağda Yeni Neslin Duygu, Düşünce ve Davranışlarını Anlamak

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı (YÖGEP )Yönetici Eğitimi Programı kapsamında Mart ayı konusu "Modern Çağda Yeni Neslin Duygu, Düşünce ve Davranışlarını Anlamak" konulu toplantı gerçekleştirildi.

Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde Şube Müdürü M. Salih ADIGÜZEL başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Diyadin Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem KAYA ve Müdür Yardımcıları Mehmet ÇINAR, Osman EMİR ve Diyadin İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Tülay YAŞLI ve Müdür Yardımcısı Güldane ALTIN katılmıştır.

10.03.2023 146

Modern çağda eğitim ve öğretimin en yüksek düzeyde başarıya ulaşabilmesi için Z kuşağı adını verdiğimiz kuşakla doğru bir iletişim kurmamız gerekmektedir. Doğru iletişim için de muhatabımızın duygu, düşünce ve davranışlarını tanımamız ve anlamamız gerekmektedir.

Yeni neslin duygu ve düşüncelerini anlamak böylelikle davranışlarını doğru yorumlamak ve onlara rehberlik etmek gerekliliği üzerinde durulan toplantımızda giderek gelişen teknoloji ile birlikte günümüzün artık yeni kuşakların çağı olduğuna dikkat çekilmiştir.

 

Çocuk ve gençleri anlamak ve bizim de o dönemlerden geçtiğimizi hatırlamamız gerekmektedir. Eleştirilerimiz yapıcı olmalıdır. Empati ve sempati gereklidir. Emredici ve dikte edici tavırlar yerine ikna metodu ile anlatmak daha yapıcı bir yöntemdir. Gençlere kendilerine hedefler koymaları noktasında yardımcı olunmalı ve manevi misyon yüklenmeli.  Hayatın sadece maddi ve görünen şeylerden ibaret olmadığı gerçeği anlatılmalı. Ahlaklı ve adaletli olmayı onlara öğüt olarak vermek yerine onlara bu yönde örnek olmalıyız.  Eğer ahlaklı ve adaletli olursak gençlere en güzel örnekliği sunmuş oluruz.

 

"Hayatı tahrip eden üç boşluk var: boş vakit, boş zihin, boş kalp. Siz bu üç boşluğu doldurursanız kendinizden sonra çok daha güzel bir dünyayı miras olarak bırakmayı başarabilirsiniz."

29-03-202329-03-2023