KTS - Akademik Gelişim, Kariyer Planlama ve Üniversiteye Hazırlık Alanı

DİN ÖĞRETİMİ KALİTE TAKİP SİSTEMİ KAPSAMINDA  NİSAN AYI AKADEMİK GELİŞİM, KARİYER PLANLAMA VE ÜNİVERSİTEYE HAZIRLIK ALANINDA ÖĞRENCİLERİMİZE SINAVA YÖNELİK ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRDİK.

23.04.2023 106

Nisan ayı KTS çalışması kapsamında öğrencilere verimli ders çalışma becerileri kazandırma, başarı ve motivasyonlarını yükseltme görevini üstlendik. Bu bağlamda öğrencilerle bir araya gelerek ilk etapta nasıl bir ders çalışma stratejisi izledikleri ve hangi fiziki koşullarda ders çalıştıkları hakkında bilgi topladık. Akabinde ders çalışmalarından verim alabilmeleri adına uygun bir ders planı hazırlamanın öneminden bahsettik. Bu noktada problem yaşayan öğrencilerimizle seminer sonrasında kendilerine uygun plan/program hazırlamalarına yardımcı olduk. Yine seminer esnasında aşırı aç ya da tok halde ders başına oturmamanın, uyku düzenine dikkat etmenin, makul aralıklarda mola vermek gerektiğinin, dikkat dağıtan unsurlardan ders çalışılan ortamı arındırmanın önemine değindik. Ders başına oturmak dediğimizde bunu fiziksel anlamda ne kadar doğru yapabildiklerini sorguladık ve yatarak, kitaba çok fazla yaklaşarak ders çalışıldığına dair cevaplar aldık. Birine konuyu anlatmanın da öğrenmede kalıcılığa etkisini ele aldık. Ve en önemlisi verimli ders çalıştıklarında bunun onlara muhakkak geri dönüş yapacağını aktardık. Bu şekilde öğrencilerimizle daha yakından ilgilenip hem başarıyı hem de motivasyonu arttırmayı amaçlıyoruz.

24-04-202324-04-202324-04-202324-04-202324-04-202324-04-2023